Licență și Disertație

Examene finalizare studii sesiunea iunie 2024 & februarie 2025

 

Structură an universitar ani terminali 

Ghid elaborare lucrări științifice finalizare studii (licență / disertație)

Metodologie examinare - cadru general

Cerere absolvenți promoții anterioare

Calendar și metodologie finalizare studii iulie 2024

Tematică EFS              Tematică SPM              Tematică KMS

Formulare utile 

 

Despre plagiat

În facultate vei scrie lucrări, vei redacta proiecte și vei da examene. Toate aceste texte vor reflecta nu numai nivelul tău de pregătire sau cunoștințele pe care ți le-ai însușit, ci și personalitatea ta și capacitatea de a comunica convingător și în propriile cuvinte ceea ce știi.

În toate aceste situații, trebuie să te asiguri că fiecare idee sau expresie care nu îți aparține este atribuită celui care a creat‑o.

Fie că este vorba despre un text deja publicat, ideile unui coleg sau ale unui profesor, un curs, un articol sau o carte, un rezumat de pe internet, însușirea muncii altei persoane, fără indicarea corespunzătoare a sursei, este considerată plagiat și este inacceptabilă la universitate, indiferent dacă o faci intenționat sau din neglijență. Obișnuiește-te să ții o evidență strictă a surselor tuturor ideilor și formulelor pe care le întâlnești și pe care vrei să le folosești în textele și lucrările tale. Astfel vei fi întotdeauna mândru de munca ta, de lucrurile pe care le-ai învățat și îți vei descoperi gândirea proprie. Facultatea te va încuraja și te va ajuta.

Cf. Hot. Senatului universității din 24.04.2024, pentru asigurarea originalității conținutului lucrărilor de licență / de disertație se va solicita absolvenților completarea unei declarații pe proprie răspundere cu privire la originalitatea conținutului lucrării. Lucrările de absolvire de licență și de disertație sunt supuse analizei de similitudini prin programul Turnitin. Procentul maxim de similitudine acceptat pentru acestea este 15 % din mai multe surse și 5% dintr-o sursă. Procentul va fi calculat excluzând citările dintre ghilimele, excluzând bibliografia, precum și sursele cu o lungime sub 5 cuvinte (vezi exemplu) pentru varianta WORD. Studenții vor verifica coeficientul de similitudine utilizând software-ul antiplagiat Turnitin, ce este integrat in platforma de elearning. Deoarece numărul de licențe Turnitin pentru studenți este limitat, studenții sunt rugati să apeleze la colegii care au primit licență Turnitin.  Lucrările pot fi verificate și de coordonatorii lucrărilor de licență sau disertație (Toate cadrele didactice au licența Turnitin.). Cu o licență Turnitin pot fi făcute oricâte căutari.